Iti doresti sa imbunatatesti aspectul nasului tau?

Alege procedura de rinoplastie rapida si eficienta

Interventia de rinoplastie

Beneficiaza de rezultate uimitoare

Procedura de rinoplastie reprezinta o interventie chirurgicala care se realizeaza cu scopul de a corecta aspectul nasului atunci cand pacientul este nemultumit de forma sau dimensiunile acestuia dobandita la nastere si isi doreste o imbunatatire imediata. De asemenea, se poate recurge la rinoplastie atunci cand au existat accidente sau evenimente prin care s-a distrus partial forma acestuia. 

Rinoplastia implica o multime de beneficii pentru pacientii care doresc sa obtina un aspect mai imbunatatit al nasului. Printre beneficiile principale postoperatorii se enumera un aspect estetic si imbunatatit al nasului dar si o functionare corespunzatoare, in cazul corecturilor unor vicii cu impact asupra sanatatii pacientului. 

Intrucat nasul este un element important in ceea ce priveste definirea fizionomiei, este foarte important ca intreaga procedura chirurgicala de rinoplastie sa fie planificata si efectuata cu atentie, iar colaborarea cu medicul sa fie una eficienta si bazata pe incredere. 

rinoplastie dr Andrei Porosnicu
Tipuri de rinoplastie

Rinoplastia cosmetica

In cadrul procedurii de rinoplastie cosmetica se urmareste corectarea dimensiunii nasului, modificarea latimii acestuia de la nivelul radacinii si imbunatatirea profilului nasului. De asemenea, prin intermediul rinoplastiei se pot efectua interventii de ingustare, ridicare sau coborare a varfului nasului sau remodelare a narilor. 

Tipuri de rinoplastie

Rinoplastia functionala

Aceasta procedura urmareste asigurarea si imbunatatirea formei nasului, astfel incat acesta sa efectueze functiile respiratorie, olfactiva, fonatorie si de aparare fara dificultati si in conditii normale. 

Interventia de rinoplastie

Rinoplastie si alte servicii

Alege din gama noastra de servicii

Serviciile noastre includ o colaborare eficienta cu pacientii, proceduri chirurgicale efectuate in siguranta si nedureroase si rezultate excelente, conform asteptarilor. Daca optezi pentru o interventie de rinoplastie sau orice alt serviciu de chirurgie estetica, te asteptam sa iei legatura cu noi. 

Ai o intrebare? Nu ezita sa iei legatura cu Dr Porosnicu

Care sunt cauzele prin care se recurge la rinoplastie?

Pentru a se stabili modul de desfasurare a interventiei chirurgicale la nivelul nasului, este nevoie de o analiza detaliata a cazului pentru fiecare pacient. Aceasta implica expunerea cauzelor in cazul unei afectiuni la nivelul nasului, precum si a dorintelor, respectiv a asteptarilor din partea pacientului. Afectiunile la nivelul nasului pot avea cauze ereditare, posttraumatice, iatrogene sau congenitale. 

  • Cauzele ereditare se refera la caracteristicile genetice inestetice ale nasului, dobandite din nastere;
  • Cauzele posttraumatice apar in urma unor accidente de natura diferita(accidente sportive, la munca); 
  • Cauzele iatrogene se datoreaza unor interventii de rinoplastie anterioare cu rezultate nefavorabile;
  • Cauzele congenitale pot fi sub forma de despicaturi labio-palatine. 

Cum se procedeaza inainte de interventia chirurgicala?

In etapa preoperatorie, este important sa se realizeze o investigatie paraclinica hematologica, radiologica si cardiologica, in care se verifica si riscul anesteziei din timpul procedurii de rinoplastie. Este nevoie si de examene preanestezice si stomatologice, pentru a se verifica prezenta unor infectii la nivelul dintilor maxilari si mandibulari. Tot in aceasta etapa este important sa se evite cu precadere fumatul sau anumite tratamente cu antiinflamatoare. 

Interventia chirurgicala de rinoplastie

Procedura prin care se modifica aspectul nasului poate sa decurga prin tehnica deschisa sau inchisa. Rinoplastia inchisa presupune incizia in interiorul foselor nazale, iar in cadrul rinoplastiei deschise inciziile nazale se unesc cu incizia de la nivelul columelei. In medie, interventia chirurgicala este de 2-3 ore, fiind nevoie de anestezie generala si de o bine pregatire a medicului estetician. Fiind o procedura realizata sub anestezie, rinoplastia este nedureroasa, rapida si eficienta. 

Recuperarea postoperatorie

In procesul de recuperare se va evita suflatul nasului, tamponul nazal fiind extras la doua zile dupa interventia chirurgicala, iar atela nazala la 6 zile postoperator. Imediat dupa interventie, pot aparea umflaturi, vanatai la nivelul nasului, ochilor si obrajilor, care se retrag pe parcurs, in timp de maxim o luna. Totusi, procesul de recuperare poate decurge diferit de la un pacient la altul, in functie de cauzele interventiei si de riscul aparitiei unor complicatii postoperatorii.