Chirurgie estetica corporala

Scapa de excesul de grasime printr-o interventie de liposuctie

Rezultate vizibile si uimitoare

Ce presupune interventia de liposuctie?

Liposuctia sau lipoaspiratia reprezinta o interventie chirurgicala desfasurata de medici plasticieni, care presupune indepartarea cantitatilor de grasime din diferite zone ale corpului. Aceste zone includ regiunea subombilicala, soldurile, coapsele si fata interna a genunchilor, dar si zona flancurilor. 

Este foarte important de retinut faptul ca procedura de liposuctie nu este nicidecum o metoda de tratament pentru obezitate. In urma acestei proceduri de chirurgie estetica, se inregistreaza o scadere minora in greutate, interventia avand principalul scop de reconturare cat mai armonioasa a corpului.  

Interventia de liposuctie se realizeaza in urma unei anestezii locale, ceea ce inseamna ca aceasta procedura de indepartare a grasimii nu implica durere sau disconfort. 

Liposuctie dr Andrei Porosnicu
Scapa de grasime

Procedura rapida de indepartare a grasimii

In general, interventia chirurgicala de liposuctie dureaza intre 1-3 ore, fiind nedureroasa si implicand rezultate impecabile, conform asteptarilor. Durata procedurii poate varia in acest interval de timp, in functie de numarul zonelor din care trebuie extrasa grasimea si de cantitatea acesteia. 

Experienta in domeniu conteaza!

Alege cel mai bun specialist in chirurgie plastica

Pentru ca intreaga procedura de liposuctie sa decurga rapid, fara a avea ingrijorari cu privire  la metodele de eliminare a grasimii, este foarte important sa alegi un medic care detine experienta necesara in acest domeniu. Dr Andrei Porosnicu va avea grija ca tu sa detii cunostintele necesare in ceea ce priveste urmatoarea procedura chirurgicala, fiind atent la toate nevoile si intrebarile tale. 

Liposuctie dr Andrei Porosnicu procedura
Beneficii pentru corpul tau

Servicii de calitate pentru imbunatatirea aspectului facial si corporal

Fie ca iti doresti sa scapi de grasimea de la nivelul bratelor, soldurilor, coapselor sau abdomenului, sau ai in plan sa urmezi un tratament de indepartare a ridurilor, la Dr. Andrei Porosnicu gasesti cele mai avantajoase servicii pentru nevoile tale. Nu ezita sa ne contactezi si pentru a putea incepe primele consultatii. 

Ai o intrebare? Nu ezita sa iei legatura cu Dr Porosnicu

In ce consta interventia de liposuctie?

In timpul interventiei chirurgicale se realizeaza extragerea grasimii din zonele din care, in mod genetic, ar fi dificil de scazut. Grasimea este extrasa cu ajutorul unor canule introduse prin niste incizii realizate in zona care urmeaza sa fie modificata. Aceste incizii sunt pozitionate astfel incat dupa recuperarea postoperatorie cicatricile sa fie dificil de observat sau chiar invizibile. In acest mod, cicatricile nu vor reprezenta sub nicio forma o problema din punct de vedere estetic. 

In cazul in care se realizeaza o interventie de liposuctie la nivelul abdomenului, aceasta poate fi asociata cu abdominoplastia, o metoda similara de eliminare a grasimii. 

In cadrul procedurii de liposuctie, grasimea extrasa poate fi reinjectata si in alte zone care necesita acest lucru, prces numit lipofilling. In acest mod, se poate reda un plus de volum la nivelul sanilor si a feselor sau se poate modifica aspectul facial.

Zone ale corpului unde se poate realiza procedura de liposuctie

Procedura de indepartare a grasimii vizeaza mai multe zone ale corpului, si anume:

  • Abdomenul;
  • Coapsele;
  • Bratele;
  • Soldurile;
  • Spatele;
  • Fesele;
  • Pieptul;
  • Zona anterioara a genunchilor;
  • Gatul si gusa.

In functie de aspectul fizic al fiecarei persoane si preferintele acesteia, pacientul impreuna cu medicul plastician pot decide daca este nevoie de o astfel de interventie chirurgicala si are sunt zonele care trebuiesc reconturate. 

Cazuri in care este recomandata liposuctia

Pe langa obtinerea unor rezultate cat mai naturale si estetice in ceea ce priveste aspectul fizic, interventia de liposuctie este recomandata si in tratamentul unor afectiuni medicale. Spre exemplu, liposuctia are efecte favorabile in cazul ginecomastiei, care presupune cresterea glandei mamare in cazul barabatilor. Pe de alta parte, liposuctia este indicata si in cazul limpedemei sau a sindromului lipodistrofic. 

Contraindicatii ale lipoaspiratiei

Procedura de liposuctie este contraindicata in anumite situatii, la fel ca si celelalte interventii chirurgicale estetice. Astfel, aceasta nu este indicata in cazul persoanelor cu afectiuni importante, precum cardiopatia ischemica, diabetul sau in cazul persoanelor cu un sistem imunitar scazut.

Pentru orice intrebare nu ezita sa ma contactezi, ma gasesti si pe Instagram sau Facebook