Interventii chirurgicale la nivelul abdomenului

Obtine silueta pe care ti-ai dorit-o mereu printr-o procedura de abdominoplastie

Siguranta in timpul interventiei chirurgicale

Procedura de abdominoplastie - metoda eficienta de reconturare a siluetei

Abdominoplastia reprezinta o interventie chirurgicala care se desfasoara cu scopul de a elimina excesul de grasime si piele de la nivelul abdomenului inferior. Pe de alta parte, efectele postoperatorii pot sa includa si intarirea muschilor abdominali sau solutionarea unor complicatii la nivelul peretelui abdominal. 

Procedura de abdominoplastie poate constitui o alegere perfecta atunci cand apare un exces de piele cazuta la nivel abdominal sau cand acesta este iesit in afara, numindu-se in termeni obisnuiti “burta”. 

In urma sarcinilor multiple sau odata cu inaintarea in varsta, musculatura abdomenului poate deveni flasca, determinand un aspect mai putin estetic, fapt care poate conduce treptat la scaderea stimei de sine. 

Abdominoplastie dr Andrei Porosnicu procedura
Aspecte despre abdominoplastie

Abdominoplastie - procedura chirurgicala rapida si eficienta

In general, abdominoplastia are o durata scurta, procedura fiind efectuata intr-un interval de 3-5 ore. Fiind un proces complex, interventia de abdominoplastie se realizeaza sub anestezie generala si implica un timp de spitalizare a pacientului de cel putin 5 zile.

Relatia medic - pacient

Dr. Andrei Porosnicu- medic specialist in chirurgie plastica

In ceea ce priveste procedura de abdominoplastie, este foarte important sa se mentina o colaborare eficienta intre pacient si medicul plastician. Dr. Andrei Porosnicu te va ajuta sa alegi cea mai eficienta metoda de tratament si iti va oferi suport atat preoperator, cat si postoperator.

Abdominoplastie dr Andrei Porosnicu interventie
Abdominoplastie dr Andrei Porosnicu
Serviciile de chirurgie estetica si plastica

Descopera procedura de abdominoplastie si alte servicii la indemana ta!

In functie de nevoile tale, poti alege serviciile de chirurgie estetica si proceduri minim invazive puse la dispozitie de catre Dr. Andrei Porosnicu. Vei primi indrumarea catre cea mai buna varianta de tratament si vei avea siguranta unor interventii chirurgicale de succes si a unor rezultate cat mai avantajoase. 

Ai o intrebare? Nu ezita sa iei legatura cu Dr Porosnicu

Indicatii inaintea procedurii de abdominoplastie

Pentru ca interventia chirurgicala sa decurga corespunzator, este foarte important sa se tina cont de cateva aspecte in perioada preoperatorie, si anume:

  • Se evita consumul de alimente si bauturi inaintea operatiei;
  • Se intrerupe consumul de aspirina sau alte medicamente cu efect de coagulare a sangelui cu doua saptamani inainte de abdominoplastie;
  • Se vor expune medicului chirurg toate afectiunile medicale, pentru a se putea hotari continuarea procedurii de abdominoplastie;
  • Se va evita fumatul cu cel putin o saptamana preoperatoriu;
  • Nu se recomanda mentinerea unei diete de slabire inaintea operatiei, deoarece acest lucru ar putea intarzia procesul de recuperare postoperatorie. 

Tipuri de abdominoplastie

In general, exista doua tipuri de abdominoplastie, si anume cea partiala si cea totala. 

Interventia chirurgicala partiala remodelarea si mobilizarea tesuturilor abdominale din zona inferioara ombilicului, fara a modifica insa forma sau pozitia acestuia. Aceasta procedura poate fi asociata cu lipoaspiratia la nivelul abdomenului la nivelul abdomenului superior. Abdominoplastia partiala nu necesita incizie la nivelul ombilicului. 

Abdominoplastia totala este recomandata doar daca tegumentele de la nivelul abdomenului superior au o mobilitate exagerata si un aspect flasc. In acest caz, este nevoie de o remodelare totala a abdomenului, fiind inclusa si repozitionarea ombilicului. 

In oricare dintre cazurile anterioare de abdominoplastie, procedura se efectueaza cu anestezie generala, ceea ce inseamna lipsa durerii pe tot parcursul interventiei.

Recuperarea postoperatorie

In ceea ce priveste recuperarea de dupa interventia chirurgicala, dupa externarea din spital se vor extrage firele de sutura, la un interval de 14 zile postoperatoriu. Este obligatorie purtarea burtierei o luna postoperatoriu si este recomandata intreruperea muncii pe o perioada de 3-4 saptamani. In aceste conditii, vindecarea in urma interventiei chirurgicale este rapida si fara alte complicatii. Dupa o luna se poate relua activitatea fizica, iar in acest timp cicatricile sunt inca vizibile, ele urmand sa se atenueze dupa aproximativ 8-9 luni de la abdominoplastie. 

Contraindicatiile interventiei de abdominoplastie

Abdominoplastia nu se recomanda femeilor care urmeaza sa fie insarcinate, fiind ideal ca interventia chirurgicala sa fie amanata pana la ultima sarcina. De asemenea, aceasta procedura nu se recomanda ca si alternativa in procesul de scadere in greutate.