Blefaroplastia

Blefaroplastia

Ce este blefaroplastia?

Blefaroplastia reprezinta interventia chirurgicala prin intermediul careia se realizeaza indepartarea excesului de piele de la nivelul pleaopelor(superioare sau inferioare). Acest exces  poate fi rezultat ca urmare a procesului de imbatranire prin pierderea elasticitatii, dar poate fi si constitutional fiind prezent si la varste tinere. Efectele acestui defect de la nivelul pleoapei superioare va da un aspect de “pleoapa cazuta” iar la nivelul pleoapei inferioare apar riduri care impreuna cu grasimea compactata vor rezulta in asa  numitele “pungi de sub ochi”.  

Blefaroplastia dr Andrei Porosnicu
Cui se recomanda?

Blefaroplastia este recomandata atat femeilor cat si barbatilor
Scopul blefaroplastiei este atat estetic, cat si functional deoarece surplusul de piele impreuna cu grasimea care herniaza la nivelul pleoapelor pot da senzatia de ochi obositi, “pleoape grele”.

Ce presupune blefaroplastia?

Blefaroplastie este o interventie chirurgicala realizata sub anestezie locala. Durata este intre 40-90 in functie de complexitatea procedurii, daca se intervine asupra pleoapelor superioare, inferioare sau a ambelor. De cele mai multe Scopul blefaroplastiei este atat estetic, cat si functional deoarece surplusul de piele impreuna cu grasimea care herniaza la nivelul pleoapelor pot da senzatia de ochi obositi, “pleoape grele”.ori nu presupune spitalizare peste noapte

Blefaroplastia dr Andrei Porosnicu
Blefaroplastia dr Andrei Porosnicu
Blefaroplastia superioara: 


Dupa efectuarea anesteziei locale, se va realiza o incizie la nivelul pleoapei superioare, conform desenului preoperator urmata de excizia tegumentului in exces si in functie de caz, a grasimii . Incizia este situata la nivelul pliului natural al pleoapei superioare, fiind foarte putin vizibila.

Blefaroplastia inferioara:

Dupa infiltrarea anestezicului local, ca si in cazul blefaroplastiei superioare, se realizeaza o incizie conform desenului preoperator. Incizia in acest caz este situata sub linia genelor, cicatricea fina fiind foarte bine camuflata. Excizia tegumentului in exces de la acest nivel, va trata pielea incretita si va inlatura aspectul de “pungi” de sub ochi.

Perioada de recuperare post blefaroplastie este scurta, cu un disconfort minim. Procesul de vindecare poate viza edemul(umflaturi) si echimozele(vanatai) care pot sa apara la nivel local. Aceste semne se remit in general, in decurs de 14 zile. Durerea resimtita este minima.

Ai o intrebare? Nu ezita sa iei legatura cu Dr Porosnicu