Tratamentul transpiratiei excesive

Hiperhidroza

Hiperhidroza

Ce este hiperhidroza?

Transpiratia excesiva este cunoscuta si sub denumirea de hiperhidroza. Este o conditie medicala care poate afecta viata personala si cea profesionala, ingreunand de multe ori relationarea cu cei din jur. Cu toate ca exista tratamente medicamentoase sau interventii chirurgicale pentru tratarea acestei probleme medicale, s-a descoperit ca tratamente minim invazive precum injectarea de toxina botulinica si terapia cu laser pot fi eficiente si de lunga durata.

Hiperhidroza dr Andrei Porosnicu

Toxina botulinică (Botox)

Toxina botulinică (Botox) a fost aprobată pentru tratamentul ridurilor de expresie și hiperhidrozei (transpirația excesivă) în urmă cu 20 de ani în SUA, azi reprezentand cea mai populară procedura dermato-estetică .


Factori de risc

Transpiratia in exces sau hiperhidroza este o afectiune care poate sa apara la orice varsta, putand afecta atat femeile cat si barbatii, provocand pe parcursul vietii discomfort si reale neplaceri.

Este localizata in anumite parti ale corpului (axila, palme, talpi, spate etc).

doctor makes a shot of botulinum toxin in the hand of male palm against excessive sweating, treatment of hyperhidrosis

Procedura implica injectarea toxinei botulinice in zonele afectate. Medicul stabileste cantitatea de toxina necesara precum si intervalul la care trebuie repetata procedura. Toxina botulinica nu vindeca definitiv hiperhidroza, de aceea, este nevoie de noi injectari la reaparitia simptomelor. Efectul injectarii dureaza 6-9 luni, insa intervalul poate varia individual.

Ai o intrebare? Nu ezita sa iei legatura cu Dr Porosnicu